10.02.2021 tarihinde Jinnews’ta yayınlanan haberi aşağıda bulabilirsiniz: 

Rojda Aydın  SİİRT-

Hasta tutsak Kadriye Cengiz’in annesi Gülsüm Cengiz, Kadriye’nin durumunun iyi olmadığını belirterek, hem kızının hem de diğer hasta tutsakların serbest bırakılması için çağrıda bulundu. Cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerine her gün bir yenisi eklenirken, pandemi önlemlerinin alınmaması da tutsaklar için risk oluşturuyor. Özellikle hasta tutsaklarının durumunun her geçen gün kötüye gittiği ve en temel hakları olan sağlık kontrollerinden de faydalanamadıkları biliniyor. Batman M Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan hasta tutsak Kadriye Cengiz’in de durumu her geçen gün kötüye gidiyor. Meme ve karaciğer kanseri olan Kadriye’nin iki kez mide kanaması, iki kez de kalp krizi geçirdiği öğrenildi. Pandemi koşulları ile beraber Kadriye’nin durumunun da ağırlaştığını kaydeden annesi Gülsüm Cengiz, duyarlılık çağrısında bulundu. 

‘Hasta tutsakları serbest bırakın’ 

Kadriye’nin 6 yıldır tutsak olduğunu belirten Gülsüm, durumunun her geçen gün kötüye gittiğini dile getirerek,  bir an önce serbest bırakılmasını istedi. Gülsüm, Kadriye’nin cezaevinde tedavi edilmesinin mümkün olmadığını ifade ederek, “Çok fazla hak ihlaline maruz kalıyorlar. Koşulları çok ağır. O koşullarda iyi olması mümkün değil. Tüm duyarlı kesimlere ve yetkililere sesleniyorum: Kızım başta olmak üzere tüm hasta tutsakları serbest bırakın. Hırsızlar, katiller dışarıda ama çocuklarımız hasta olmalarına rağmen sırf düşüncelerinden ötürü cezaevindeler” dedi.  

‘Endişeliyiz’ 

Kadriye’nin kızı Evin Cengiz de annesinin ancak Ankara ya da İstanbul’da tedavi edilebileceğini söyleyerek durumunun gidişatından dolayı endişelendiğini kaydetti. Evin, annesinin sağlık durumunun bazen çok ağırlaştığını ekleyerek, “Cezaevi koşullarında sağlıklı bir insan bile hasta olabiliyorken hasta tutsakların iyileşmesi nasıl mümkün olsun?” diye sordu.  

‘Hukuksuzluk son bulsun’ 

Evin, annesinin ve tüm hasta tutsakların serbest kalması gerektiğini vurgulayarak, “Sadece adalet istiyoruz. Bu hukuksuzluk son bulsun. Tecavüzcüler serbest bırakılırken, siyasi tutsaklar neden tutsak?  Açlık grevlerine ses verilsin, tutsakların koşulları iyileştirilsin, hasta tutsaklar serbest kalsın istiyoruz” diye konuştu.”

Kaynak: Jinnews – http://jinnews16.xyz/TUM-HABERLER/content/view/157012