Yıllardır 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü kapsamında, tüm dünyada kadınlar şiddete karşı tepkilerini göstermekte, kadın dayanışması vurgusunu yinelemektedir.

Kadına yönelik şiddetin yoğun bir şekilde yaşandığı alanlardan birisi de hapishanelerdir. Genel mahpus nüfusunun bir parçası olarak hak gasplarından fazlasıyla nasibini alan kadın mahpuslar, kadın olmaktan kaynaklı da bir çok hak ihlali yaşamaktadır. Ceza infaz mevzuatında neredeyse yok sayılan kadın mahpuslar ne yazık ki çıplak aramadan hakarete kadar eril şiddetin her türlüsü ile karşılaşmaktadır. Sadece hapsedilmiş olması bile kadının yalnızlaşmasına ve damgalanmasına yol açmakta, mahpus kadınlar tahliye sonrası süreç açısından da şiddet riski ile karşı karşıya kalmaktadır.

Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği (CİSST)/Türkiye Hapishane Çalışmaları Merkezi (TCPS) olarak, kadına yönelik şiddetin karşısında olduğumuzu belirtiyor ve 25 Kasım vesilesiyle kadın mahpuslarla dayanışmanın önemine  bir kez daha dikkat çekmek istiyoruz.